Pfizer anunţă rezultate spectaculoase: Pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a transmis că ultimul test al pastilei sale anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat.

1892 afișări
Imaginea articolului Pfizer anunţă rezultate spectaculoase: Pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer anunţă rezultate spectaculoase: Pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a transmis că ultimul test al pastilei anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul îşi păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, citat de Aleph News.

Luna trecută, producătorul american de medicamente a declarat că pilula a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor în comparaţie cu placebo, pe baza rezultatelor intermediare obţinute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marţi includ încă 1.000 de persoane.

În cadrul studiului, nimeni din cei care au primit tratamentul Pfizer nu a murit, comparativ cu 12 decese în rândul celor care au primit placebo.

Pastilele Pfizer se iau împreună cu ritonavirul, un antiviral mai vechi, la fiecare 12 ore, timp de cinci zile, începând la scurt timp după debutul simptomelor. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub numele de Paxlovid.

Pfizer a publicat, de asemenea, primele date ale unui al doilea studiu clinic care arată că tratamentul a redus spitalizările cu aproximativ 70% la aproximativ 600 de adulţi cu risc standard.

„Este un rezultat uimitor”, a declarat Mikael Dolsten, directorul ştiinţific al Pfizer, într-un interviu. „Vorbim despre un număr uluitor de vieţi salvate şi de spitalizări prevenite. Şi, bineînţeles, dacă desfăşurăm acest lucru rapid după infectare, este posibil să reducem dramatic transmiterea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pfizer,
pastilă,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici