Principalul imunolog din Suedia este de părere că purtarea măştilor faciale este un act periculos

  • Anders Tegnell consideră inutilă utilizarea măştilor
  • Măştile pot fi utilizate în scopuri complementarea dar nu pentru oprirea răspândirii coronavirusului
  • Imunologul crede că nu s-au făcut suficient de multe teste pentru a dovedi eficienţa acestora
36383 afișări
Imaginea articolului Principalul imunolog din Suedia este de părere că purtarea măştilor faciale este un act periculos

Sursa foto: profimedia

Cel mai important expert în boli infecţioase din Suedia susţine că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului. Anders Tegnell, epidemiolog şef la Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, şi-a exprimat în mod repetat scepticismul asupra măştilor de faţă ca instrument de control al focarelor virale.

„Este foarte periculos să crezi că măştile de faţă ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”, a spus Tengell.

El a menţionat că în ţările în care masca este obligatorie, precum Belgia şi Spania, rata îmbolnăvirilor continuă să crească, relatează The New York Post.

„Măştile de faţă vin în completarea altor lucruri atunci când acele lucruri se află în locuri sigure. Dar să începeţi să aveţi măşti pentru faţă şi apoi să credeţi că vă puteţi aglomera în autobuze sau centre comerciale - aceasta este cu siguranţă o greşeală.”, a continuat expertul.

„Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măşti, nici măcar în transportul public.”, punctează Tegnell. Tot el susţine că dovezile privind eficacitatea utilizării măştilor de faţă au fost „uimitor de slabe”.

"Sunt surprins că nu avem studii reprezentative care să arate efectele pe care măştile le au de fapt”, a declarat imunologul.

Tegnell s-a confruntat cu critica comunităţii internaţionale, după ce Suedia a refuzat să intre în carantină, iar rata deceselor a explodat faţă de ţările vecine care au luat măsuri stricte din timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici