Problema vaccinurilor se adânceşte: AstraZeneca s-a retras de la întâlnirea cu oficialii UE. UPDATE Oficialii Astrazeneca neagă acuzaţiile

  • Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a anunţat astăzi că producătorul de vaccinuri AstraZeneca a refuzat să participe la o întâlnire cu oficiali de rang înalt din UE programată pentru miercuri seară, pe fondul unei dispute crescânde cu privire la deficienţele de producţie, potrivit unui oficial al Comisiei, relatează Politico.
  • La scurt timp, însă, un reprezentant AstraZeneca a oferit o declaraţie prin care neagă acuzaţiile şi a anunţat că discuţiile vor avea loc în aceeaşi zi.
6511 afișări
Imaginea articolului Problema vaccinurilor se adânceşte: AstraZeneca s-a retras de la întâlnirea cu oficialii UE. UPDATE Oficialii Astrazeneca neagă acuzaţiile

UPDATE 16:00: La câteva minute după ce purtătorul de cuvânt al comisiei a anunţat refuzul companiei AstraZeneca de a participa la discuţii, acuzaţiile au fost respinse printr-o scurtă declaraţie. Un reprezentant AstraZeneca a declarat că nu se pune problema unei retrageri şi vor participa la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei Europene mai târziu, în cursul zilei de astăzi.

Un oficial, care a cerut să nu fie identificat din cauza sensibilităţii discuţiilor, a declarat pentru AP că UE va „insista asupra lor” să revină la masa negocierilor pentru a explica întârzierea livrărilor odată ce vaccinul Oxford-AstraZeneca va fi aprobat pentru utilizare de către Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Anularea întâlnirii a venit după ce marţi seară CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a avut o conferinţă de presă în care a denunţat presiunile venite din partea UE.

În loc de întâlnire, compania va răspunde în scris la cererea comisarului pentru sănătate Stella Kyriakides pentru mai multe informaţii, a declarat oficialul Comisiei.

Luni, UE a ameninţat că va impune controale stricte la export asupra vaccinurilor COVID-19 produse în bloc.

Deficitul de livrări ale vaccinului AstraZeneca, combinat cu problemele în distribuţia dozelor Pfizer-BioNTech, pe măsură ce compania modernizează instalaţiile de producţie dintr-o fabrică din Belgia, pune ţările UE sub presiune politică puternică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici