Putin promovează vaccinul rusesc împotriva coronavirusului şi îl oferă gratuit personalului ONU. Cercetătorii privesc cu scepticism tratamentul experimental

  • Vaccinul rus a fost întâmpinat cu scepticism
  • Vladimir Putin a numit vaccinul rusesc recent aprobat împotriva coronavirusului „de încredere, sigur şi eficient”
  • Preşedintele rus este dispus să ofere gratuit vaccinul personalului ONU afectat de coronavirus
481 afișări
Imaginea articolului Putin promovează vaccinul rusesc împotriva coronavirusului şi îl oferă gratuit personalului ONU. Cercetătorii privesc cu scepticism tratamentul experimental

Sursa foto: profimedia

Vladimir Putin promovează vaccinul rusesc recent lansat împotriva coronavirusului. Preşedintele rus l-a numit „de încredere, sigur şi eficient”, în ciuda reacţiilor sceptice ale comunităţii internaţionale.

"Suntem gata să împărtăşim experienţa şi să continuăm cooperarea cu toate statele şi entităţile internaţionale, inclusiv în furnizarea vaccinului rus, care s-a dovedit fiabil, sigur şi eficient, pentru anumite ţări", a declarat Putin în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite virtuale.


Preşedintele rus a mai afirmat că este gata să ofere vaccinul cu titlu gratuit Organizaţiei Naţiunilor Unite, ale cărei birouri au fost afectate de focarul de coronavirus.

"Rusia este pregătită să ofere ONU toată asistenţa necesară calificată. În special, vrem să oferim gratuit vaccinul nostru pentru vaccinarea voluntară a personalului ONU şi a birourilor sale", a declarat Putin.

Rusia a aprobat primul vaccin pentru coronavirus din lume, Sputnik V, în august. A fost întâmpinat cu scepticism de cercetători, deoarece a fost studiat doar de câţiva specialişti. Preşedintele rus declara la acea vreme că vaccinul a fost „dovedit eficient şi formează o imunitate stabilă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici