Raport: 73 de cazuri de paralizie facială şi 7 de şocuri anafilactice după vaccinarea cu serul Pfizer, în ţara care are cea mai mare rată de imunizare din lume

  • 153 de persoane (0,0032%) din mai mult de 4,7 milioane care au primit un prim vaccin Pfizer au avut efecte secundare grave.
  • Aproximativ 62 de persoane au fost spitalizate după ce au primit prima doză.
  • 75% dintre aceştia aveau afecţiuni medicale înainte de a primi serul, în timp ce 42 de persoane au fost spitalizate după rapel.
11425 afișări
Imaginea articolului Raport: 73 de cazuri de paralizie facială şi 7 de şocuri anafilactice după vaccinarea cu serul Pfizer, în ţara care are cea mai mare rată de imunizare din lume

Foto: Profimedia

153 de persoane (0,0032%)  din Israel din mai mult de 4,7 milioane care au primit un prim vaccin Pfizer au avut efecte secundare grave, potrivit unui nou raport publicat de Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Jerusalem Post.
 
Tipurile de probleme grave cu care s-au confruntat oamenii au variat de la vedere înceţoşată, inflamaţia pleurei pulmonare (care permite extinderea şi contracţia optimă a plămânului în timpul respiraţiei), inflamaţia inimii, infarct sau chiar afectarea ficatului.
 
Aproximativ 62 de persoane au fost spitalizate după ce au primit prima doză; 75% dintre aceştia aveau afecţiuni medicale înainte de a primi serul, în timp ce 42 de persoane au fost spitalizate după rapel.
 
Aproximativ 487 (prima doză) şi 250 (a doua doză) au avut probleme neurologice după inoculare: 474 de persoane au suferit parestezii (furnicături, înţepături, frisoane, febră, amorţeală a pielii), 73 au avut paralizie facizlă, 23 convulsii, 28 au avut gust metalic în gură, 14 persoane şi-au pierdut cunoştinţa, 5 s-au confruntat cu ischemii cerebrale tranzitorii (accident vascular cerebral temporar) şi alte 59 au avut probleme neurologice neidentificate.
 
În total, au fost 9.595 de persoane care au raportat efecte secundare după vaccin din 4.755.585 care au primit prima doză şi alte 8.743 din 3.408.825 care au primit a doua doză.
 
Majoritatea reclamaţiilor s-au înregistrat în rândul tinerilor (20-49 ani) şi al femeilor.
 
Raportul a fost actualizat la 1 martie.
 
Majoritatea efectelor secundare nu sunt severe, ci mai degrabă uşoare şi cel mai adesea în apropierea zonei vaccinului. Aproximativ 4.256 de persoane (prima doză) şi 2.092 (a doua doză) au avut dureri sau alte reacţii la locul înţepăturii.
 
Aproximativ 4.436 de persoane (prima doză) şi 6.122 s-au confruntat cu simptome generale, cum ar fi febră sau durere.
 
Aproximativ 220 (prima doză) şi 101 (a doua doză) au avut o reacţie alergică, posibil chiar şoc anafilactic - 4 cazuri după prima doză şi 3 cazuri după a doua. Mai frecvente au fost furnicăturile, umflarea tractului respirator superior şi mâncărimea.
 
Rata reacţiilor adverse uşoare care apar după vaccinare este mai mică decât cea observată în studiile clinice.
 
Peste 4,9 milioane de israelieni au primit cel puţin o doză din vaccinul Pfizer şi alte 3,6 milioane a doua doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici