Remdesivir: Comisia Europeană anunţă că a ajuns la un acord pentru cumpărarea a 500.000 de doze ale medicamentului COVID-19 pe le va împărţi în 36 de state

  • Comisia Europeană a declarat joi că a semnat un contract cu producătorul american Gilead pentru furnizarea a până la 500.000 de doze de remdesivir, crescând astfel stocul medicamentului împotriva COVID-19 din Europa.
  • Acordul acoperă achiziţiile de Veklury în următoarele şase luni şi are opţiunea de a fi prelungit.
  • Compania va începe să îndeplinească comenzile începând cu 12 octombrie.
8400 afișări
Imaginea articolului Remdesivir: Comisia Europeană anunţă că a ajuns la un acord pentru cumpărarea a 500.000 de doze ale medicamentului COVID-19 pe le va împărţi în 36 de state

Remdesivir: Comisia Europeană anunţă că a ajuns la un acord pentru cumpărarea a 500.000 de doze de la compania Gilead pe le va împărţi în 36 de state

Gilead Sciences (GILD) şi Comisia Europeană au semnat un acord comun de achiziţii publice care va permite accesul rapid şi echitabil la Veklury (remdesivir), medicamentul antiviral pentru tratamentul COVID-19.

Comisia Europeană a acordat autorizaţia  de introducere pe piaţă a Veklury pe 3 iulie 2020. Noul acord înlocuieşte un instrument de sprijin de urgenţă care a permis Comisiei Europene să achiziţioneze Veklury pentru statele membre UE, inclusiv Marea Britanie, din august până în octombrie 2020.

Comisia, care a supravegheat achiziţiile comune de vaccinuri în Uniunea Europeană, a declarat că există 36 de semnatari ai noului acord, incluzând toate ţările UE şi şase candidate balcanice precum şi Marea Britanie şi celelalte ţări din Spaţiul Economic European: Islanda, Liechtenstein şi Norvegia .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici