Restricţiile ar putea reveni şi în Germania. Creştere accelerată a cazurilor: „Al patrulea val a început şi câştigă viteză”

  • Incidenţa cazurilor de coronavirus a crescut brusc în Germania, arătă cifrele publicate vineri.
  • Explozia de cazuri aduce din nou în atenţie perspectiva unor restricţii mai dure pe măsură ce se apropie iarna.
  • Rata de incidenţă a cazurilor la şapte zile - care a fost folosită pentru a decide impunerea de măsuri - a crescut cu peste 26 de puncte într-o săptămână, a anunţat Institutul Robert Koch.
6900 afișări
Imaginea articolului Restricţiile ar putea reveni şi în Germania. Creştere accelerată a cazurilor: „Al patrulea val a început şi câştigă viteză”

Restricţiile ar putea reveni şi în Germania. Creştere accelerată a cazurilor: „Al patrulea val a început şi câştigă viteză”

Creşterea vine în momentul în care liderii celor 16 state ale Germaniei au cerut în comun guvernului federal să le ofere o bază legală pentru a putea impune măsuri pentru limitarea pandemiei, întrucât starea de urgenţă la nivel naţional urmează să expire pe 25 noiembrie. Restricţiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar, relatează Reuters.

„Avem nevoie de un mecanism, o bază legală pentru a face posibile măsurile de combaterea a pandemiei”, a declarat Armin Laschet, premierul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei.

Numărul de noi infecţii la 100.000 de persoane pe parcursul a şapte zile a fost de 95,1, comparativ cu 68,7 raportate în urmă cu o săptămână, a spus institutul. Un total de 19.572 de noi infecţii au fost raportate vineri, cu 8.054 mai mult decât vinerea trecută, a adăugat acesta.

Peste 1.500 de pacienţi cu COVID-19 se află la terapie intensivă, în creştere faţă de aproximativ 1.400 în urmă cu o săptămână.

„Al patrulea val a început şi câştigă viteză”, a declarat Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al Asociaţiei pentru Medicină Intensivă şi de Urgenţă, pe Twitter.

Perspectiva unei nou lockdown este foarte nepopulară. Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a promis în august că oricine a fost vaccinat nu va fi supus unor astfel de măsuri în toamnă.

Aproximativ 66% dintre rezidenţii germani sunt complet vaccinaţi. Doar aproximativ 1,5 milioane de germani au primit a treia doză de vaccin COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici