Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: ”Este momentul în care sunt necesari paşi suplimentari”

  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Andreea Moldovan, spune că e nevoie de noi măsuri pentru că „situaţia nu e roz”, iar spitalele sunt supraaglomerate.
  • „Cred că încet-încet această libertate nu ne-o vom mai putea permite”, spune ea.
693 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: ”Este momentul în care sunt necesari paşi suplimentari”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că e nevoie de noi măsuri pentru că numărul de infectări noi şi decese din cauza COVID-19 e tot mai mare.

„Cred că încet-încet această libertate nu ne-o vom mai putea permite. Cred că este momentul în care sunt necesare nişte paşi suplimentari, pentru că situaţia nu este roz. Mă impresionează mesajele venite din ţară sau discuţiile pe care le avem cu colegi din ţară sau din Bucureşti care ne spun <E mult, e greu, suntem supraîncărcaţi, este situaţia din octombrie, doar că pornim de la un punct mai dur decât am pornit atunci>. Am pornit de la 800 – 900 de paturi, spre 1.000 de paturi de terapie intensivă ocupate într-un timp foarte scurt, peste care noi tot adăugăm pacenţi grav. Situaţia în ţară nu este liniştitoare”, a spus Andreea Moldovan.

Aceasta spune că „trebuie să înţelegem cu toţii (...) că este un moment de cotitură în care trebuie cu toţii să fim conştienţi că trebuie să avem grijă”.

Întrebată când şi-ar dori să intre în vigoare noi măsuri de restricţie, secretarul de stat în MS a spus că ar vrea ca acest lucru să se întâmple „cât de repede”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici