Sinuciderile din Japonia cresc cu 16% în al doilea val al pandemiei

Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong şi de la Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

740 afișări
Imaginea articolului Sinuciderile din Japonia cresc cu 16% în al doilea val al pandemiei

Rata sinuciderilor din Japonia a crescut în cel de-al doilea val de pandemie, în special în rândul femeilor şi copiilor. 

Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong şi de la Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

„Spre deosebire de circumstanţele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporţionat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenţilor şi femeilor (în special gospodinelor)”, au scris autorii studiului publicat vineri în revista Nature Human Behavior, scrie Reuters.

Studiul a constatat că sinuciderile au legătură cu subvenţiile guvernamentale, reducerea programului de lucru şi închiderea şcolilor.

Rata de sinucidere a crescut în special în rândul femeilor, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care predomină femeile şi creşte povara asupra mamelor care lucrează. Şi violenţa domestică a crescut.

Studiul, bazat pe datele Ministerului Sănătăţii din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut mult în al doilea val, corespunzător perioadei de după închiderea şcolilor.

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a extins, după Tokyo şi trei prefecturi învecinate, starea de urgenţă din cauza pandemiei şi la alte regiuni din ţară, după creşterea numărului de cazuri. Starea de urgenţă a fost extinsă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici