STUDIU. Francezii au luat câteva kilograme în greutate pe timpul izolării

  • Un studiu realizat în Franţa a demonstrat că timpul petrecut acasă vine la pachet cu câteva kilograme luate în greutate
  • Majoritatea francezilor îşi petrec timpul pe canapea, în confort, fără să facă mişcare
  • Perioadă de izolare a făcut ca francezii să ia în medie 2.5 kg
549 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Francezii au luat câteva kilograme în greutate pe timpul izolării

Sursa foto: profimedia

Studiul realizat de Ifop pentru site-ul Darwin Nutrition, care este dedicat alimentaţiei sănătoase, a dezvăluit că 57% dintre respondenţii francezi au luat în medie 2.5 kg în greutate din cauza izolării. Datele colectate au fost luate atât de la persoane slabe cât şi obeze.

Creşterea în greutate a fost previzibilă într-un context de stres şi cheltuieli cauzate de măsurile restrictive luate pe fondul pandemiei de coronavirus. În mod particular, creşterea în greutate a afectat familiile numeroase.

Mai mult timp acasă înseamnă mai mult timp petrecut pentru a pregăti masa şi totodată, mai multe oportunităţi pentru a gusta, arată studiul. Gusările şi ciocolata au văzut o creştere mai mare a consumului pe durata izolării decât în mod normal.

În privinţa greutăţii, femeile din Paris şi bărbaţii din zonele rurale sunt mai preocupaţi de acest aspect, relatează Le Point.

Cu toate acestea, creşterea în greutate nu a fost inevitabilă în ultimele săptămâni. Acest lucru este confirmat de 29% dintre francezi care au profitat de perioada de izolare pentru a pierde în greutate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici