SUA: Excluderea motivată politic a Taiwanului de la întâlnirile OMS a costat multe vieţi

  • Excluderea Taiwanului din Organizaţia Mondială a Sănătăţii a costat multe vieţi.
  • Concluzia aparţine unui Comisii a Congresului din SUA şi a fost publicat într-un raport, relatează Reuters.
  • Exluderea Taiwanului şi refuzul de a permite distribuirea de practici şi informaţii a favorizat extinderea coronavirusului
2223 afișări
Imaginea articolului SUA: Excluderea motivată politic a Taiwanului de la întâlnirile OMS a costat multe vieţi

Statele Unite au avut numeroase remarci asupra deciziei Chinei de a nu permite Taiwanului care nu este membră OMS acces la discuţile privind coronavirusul.

Taiwan spune că OMS şi China au conlucrat din motive politice pentru a exclude participare sa de la întâlnirile impotante.Taiwanul mai precizează că OMS nu a răspuns cereri sale. Atât OMS cât şi China reping cu fermitate şi spun că Taiwanul a primit tot ajutorul necesar, dar numai China are dreptul să reprezinte insula la OMS.

În raportul emis de Comisia pentru Economie şi Securitate SUA-China din Congres, spune că excludere Taiwanului a contribuit la "întârzieri critice" în acurateţea ghidurilor emise de OMS pentru membri în etapele incipiente ale epidemiei.

Permiterea experţilor din Taiwan să împărtăşească informaţiile şi practicile în luna ianuarie de către OMS ar fi permis statelor din lume să aibă un tablou mai complet pe care să îşi bazeze politicile publice de sănătate, se arată în raport.

Una dintre principale aspecte pe care Taiwan le reclamă este faptul că a informat OMS printr-un mail încă din decembrie 2019 asupra transmiterii de la om la om. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că insula nu menţionat acest lucru, dar admite că a primit un mail.

China a confirmat transmiterea de la om la om în 20 ianuarie 2020. În 12 ianuarie OMS a precizat că nu există dovezi de transmitere între oameni.

Taiwanul sprijjinit de SUA şi majoritatea aliaţilor săi cere să aibă acces ca observator la următoare întâlnire a OMS de săptămâna viitoare. China nu susţine acestă cerere, iar OMS nu poate emite o invitaţie.

În Taiwan sunt doar 440 d cazuri şi şapte decese datorită măsurilor luate din primele momente ale epidemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici