Video Sute de muncitori întorşi din drum şi în Iaşi: ”Ne-am lăsat serviciul să mergem la sparanghel. E bătaie de joc!”

  • Trei curse charter programate pe Aeroportul Iaşi au primit în cele din urmă autorizaţie de zbor
  • Muncitorii care plecaseră către case au revenit la aeroport, pentru a pleca către Germania
14079 afișări

”Cei care sunteţi aici şi care aveţi mijloace de transport cu care aţi venit încoace puteţi să vă îmbarcaţi şi să plecaţi înapoi spre casa voastră.”

Acesta era mesajul poliţiştilor de pe Aeroportul Iaşi dimineaţa aceasta. Sute de muncitori care veniseră pentru a se îmbarca pentru Germania s-au văzut nevoiţi să se întoarcă acasă.

Muncitor: Ne-am băgat lichidarea de la servici ca să venim. E bătaie de joc! Ne-am lăsat serviciul să mergem în Germaniaşi uite ce ne-a făcut! 

Muncitor: Nu am aici de muncă, normal, că-s casnic, şi mă duc la sezon, atâta. Trebuie să spună că nu zboară, nu facem, stai fiecare în cuşca lui. Fiecare la casa lui. Nu e mai corect aşa? Nu e în regulă treaba asta! Nu-i bun deloc! La noi, ca la nimeni! 

Muncitor. Plecăm ca să muncim, ca să câştigăm un ban, să ne punem pe picioare pentru că sunt mulţi care au situaţii precare, sunt situaţii foarte precare în ţara asta. Nimeni nu vrea să asculte, nimeni nu vrea să ajute în primul rând lumea. Trebuia în ţara asta să se facă ceva, pentru ca lumea să nu mai plece, să rămână în ţară. 

Trei ore mai târziu, când mulţi dintre oameni erau deja pe drum spre casă, autorităţile s-au răzgândit şi zborurile charter au primit autorizaţie de decolare.

Oameni erau anunţaţi că nu mai pleacă astăzi spre Germania. S-a revenit însă asupra deciziei.

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi: Am primit aprobare pentru trei curse astăzi. Deci s-a ridicat suspendarea zborurilor. Acum avem în proces de îmbarcare, aşa cum vedeţi, o aeronavă către Baden Baden. Deci sunt trei curse pentru românii din Germania.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici