Ursula von der Leyen: Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană

Este timpul ca Uniunea Europeană să „se gândească la vaccinarea obligatorie” împotriva Covid, a declarat miercuri şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind în acelaşi timp că guvernele statelor membre vor decide acest lucru.

5956 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană

Ursula von der Leyen: Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană

Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Bloomberg.

Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtat[, a spus von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

Unele ţări europene se gândesc să impună obligaţia privind vaccinarea în condiţiile în care numeroşi cetăţeni încă nu s-au imunizat.

În Germania, Olaf Scholz şi-a exprimat sprijinul pentru a face obligatoriu vaccinul împotriva COVID-19 şi a cerut un vot parlamentar asupra planului.

Grecia a impus o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate, numind-o taxă de sănătate.

UE nu are autoritatea de a impune obligaţii de vaccinare dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune. Blocul a decis să nu organizeze o întâlnire de urgenţă a liderilor, potrivit unui oficial UE.

În schimb, miniştrii sănătăţii se vor întâlni marţi pentru a discuta despre situaţia COVID, iar liderii UE vor aborda problema la următorul summit programat pe 16 decembrie, a adăugat oficialul.

Von der Leyen a menţionat că 77% dintre adulţii din UE sunt vaccinaţi şi că vaccinarea completă şi utilizarea pe scară largă a vaccinurilor de rapel rămân cea mai bună modalitate de a lupta împotriva pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici