Antonis Samaras reiterează propunerea de redeschidere, cu statut tranzitoriu, a radio-televiziunii publice

Premierul conservator elen Antonis Samaras le-a propus luni, din nou, celor doi parteneri de coaliţie, redeschiderea, cu statut "tranzitoriu", a radio-televiziunii publice, afirmă surse guvernamentale.

130 afișări
Imaginea articolului Antonis Samaras reiterează propunerea de redeschidere, cu statut tranzitoriu, a radio-televiziunii publice

Antonis Samaras reiterează propunerea de redeschidere, cu statut tranzitoriu, a radio-televiziunii publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O comisie formată din reprezentanţi ai celor trei partide din cadrul coaliţiei "va avea sarcina angajării unui număr limitat de jurnalişti care să repună în funcţiune radio-televiziunea publică" până când va fi aprobat proiectul de lege pentru restructurarea audiovizualului, a declarat o sursă citată de AFP.

Reprezentanţii partidului Noua Democraţie (de dreapta), cei din cadrul Pasok (socialişti) şi Dimar (Stânga Democratică) s-au întâlnit luni seară pentru a ajunge la un acord în privinţa redeschiderii şi restructurării radio-televiziunii publice - ERT -, închisă brusc marţea trecută.

"Suntem favorabili restructurării radicale a ERT, dar posturile publice trebuie să reînceapă emisiile", a declarat liderul socialist, Evangelos Venizelos.

Guvernul grec a închis brusc, marţea trecută, radio-televiziunea publică - ERT -, stârnind o serie de proteste. Ulterior, Guvernul de la Atena anunţa că există un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, proiectul vizând radioul, Internetul şi televiziunea. Preşedintele Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), Jean-Paul Philippot, venit special la Atena, a cerut vineri Guvernului elen să revină asupra deciziei de închidere a posturilor publice de radio şi televiziune. Celelalte două partide din coaliţia guvernamentală - Pasok (socialişti) şi Dimar (Stânga Democratică) - au exprimat deschis dezacordul faţă de închiderea ERT, pledând pentru restructurarea audiovizualului public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici