Cea mai mare expoziţie din lume: 57 de opere de artă reproduse pe 22.000 de panouri publicitare

Un număr de 57 de opere de artă au fost reproduse pe 22.000 de panouri publicitare în Marea Britanie, în cea mai mare expoziţie de artă din lume, în care un autoportret de Lucian Freud este expus pe un refugiu dintr-o staţie de autobuz, iar un peisaj de John Constable decorează un centru comercial.

325 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare expoziţie din lume: 57 de opere de artă reproduse pe 22.000 de panouri publicitare

Cea mai mare expoziţie din lume: 57 de opere de artă au fost reproduse pe 22.000 de panouri publicitare în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru această expoziţie unică în felul ei, publicul a jucat rolul de conservator: el a ales, pe baza unei liste predefinite, cele 57 de opere ale unor artişti britanici care vor fi reproduse şi expuse pe străzile din Marea Britanie,.

Rezultatul: "The Lady of Shalott", o pictură romantică în ulei a pictorului prerafaelit John William Waterhouse, a ocupat primul loc în preferinţele publicului. Pe locul al doilea s-a clasat "Ophelia", de John Everett Millais, reprezentând moartea tragică a Ofeliei, personajul shakesperian din "Hamlet", iar poziţia a treia a revenit tabloului "Head VI", de Francis Bacon, un portret al papei Inocenţiu al IX-lea.

Printre ceilalţi artişti aleşi figurează inconturnabilii pictori clasici John Constable şi Thomas Gainsborough, dar şi artişti contemporani precum David Hockney, Tracey Emin şi Damien Hirst.

Reproducerile după cele 57 de capodopere sunt expuse pe faţade de cinematografe, centre comerciale, pe zidurile unor gări, parcări, baruri şi săli de sport, dar şi pe 2.000 de autobuze şi 1.000 de taxiuri, până pe 25 august, în întreaga ţară.

"Este vorba de a transforma spaţiile publicitare în opere de artă magnifice" pentru "a celebra arta britanică", a explicat un reprezentant al Art Everywhere.

"Este un proiect fantastic şi îmi realizez o fantasmă, văzându-mi creaţiile reproduse pe afişe în toată Marea Britanie", a declarat singura artistă în viaţă din Top 10, Cornelia Parker, aleasă cu instalaţia ei "Cold Dark Matter: An Exploded View", alcătuită din rămăşiţele unui copac de grădină distrus la cererea ei de armata britanică.

Acest veritabil muzeu în aer liber este finanţat de donatori privaţi şi de industria britanică din domeniul afişajului stradal. Expoziţia are loc în perioada 12-25 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici