Doi jurnalişti de la The Sun, arestaţi în ancheta privind scandalul interceptărilor

Doi jurnalişti de la tabloidul britanic The Sun şi un agent de poliţie au fost arestaţi miercuri în cadrul unei anchete de corupţie care are legătură cu scandalul interceptărilor telefonice.

100 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti de la The Sun, arestaţi în ancheta privind scandalul interceptărilor

Doi jurnalişti de la The Sun, arestaţi în ancheta privind scandalul interceptărilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unul dintre jurnalişti, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat în Bristol (sud-vestul Angliei). Colegul său, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat la domiciul său din Londra, precizează Scotland Yard, fără a dezvălui identitatea suspecţilor.

Ziarul The Sun aparţine trustului media al lui Rupert Murdoch, la fel ca fostul tabloid News of the World, închis pe fondul scandalului interceptărilor practicate de jurnalişti.

Trustul News International a confimat că doi jurnalişti de la The Sun au fost arestaţi.

Un poliţist în vârstă de 39 de ani din Wiltshire se numără printre persoanele reţinute.

"Arestările au legătură cu efectuarea unor plăţi suspecte către un funcţionar şi divulgarea de informaţii confidenţiale de către un ofiţer de poliţie", explică Scotland Yard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici