FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie

FestItalia, o manifestare care îşi propune să reconstituie o Italie în miniatură în Capitală, având ambiţia de a recrea atmosfera tipică sărbătorilor italiene populare, va avea loc, în perioada 12-18 septembrie, în Parcul Herăstrău, informează Institutul Italian de Cultură din Bucureşti.

596 afișări
Imaginea articolului FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie

FestItalia, reconstituirea unei Italii în miniatură în Bucureşti, va avea loc între 12-18 septembrie

Elementele de festival, sărbătoare populară şi câmpenească, alcătuiesc un cadru propice prezentării unor momente cultural-artistice, muzicale şi gastronomice, prin care organizatorii doresc să ofere imaginea unei Italii vii, dinamice, care ştie să îmbine tradiţia cu modernitatea şi împreună. Manifestarea va avea loc în Parcul Herăstrău, o oază de linişte şi verdeaţă care, timp de o săptămână, va fi animată de sunetele, muzica, savoarea şi culorile tipice unei Italii autentice, precum şi de ospitalitatea şi entuziasmul italienilor.

Pe 12 septembrie, la ora 20.30, va avea loc concertul formaţiei folk napolitane Terrasonora, muzica grupului fiind inspirată din muzica populară specifică regiunii Campania, re-elaborată într-un registru modern. Cântecele prezintă întâmplări din viaţa membrilor grupului, din locurile natale, folosind un limbaj popular (dialectul) cu un evident şi imediat potenţial comunicativ.

Festivalul continuă pe 13 septembrie, de la ora 18.30, cu spectacolul de muzică şi dansuri tradiţionale italieneşti organizat de Ro.As.It., Asociaţia Italienilor din România, care promovează identitatea minorităţii etnice italiene din România. Evenimentul este urmat de un moment artistic pus în scenă de un grup de elevi de la Liceul "Dante Alighieri".

Spectacolul de teatru de stradă, mimi, acrobaţie şi scamatorii, prezentat de tinerii din Asociaţia Parada din România, care s-a bucurat de succes într-un turneu desfăşurat recent în mai multe localităţi din Italia, va avea loc pe 14 septembrie, de la ora 17.00. În aceeaşi zi, de la ora 20.30, formaţia Gruppo Musicale Artegiovane va prezenta spectacolul "Europa trecut prezent şi viitor".

În 15 septembrie, va avea loc spectacolul de circ pentru mari şi mici al fundaţiei Parada România, afiliată fundaţiei Parada Italia. Asociaţia este susţinută de mai multe asociaţii şi instituţii din Italia şi foloseşte limbajul circului ca instrument de reintegrare socială a copiilor străzii din Bucureşti. Acesta va fi un eveniment pentru mari şi mici care nu trebuie ratat, o oră de zâmbete şi veselie oferită de acei copii şi tineri care erau consideraţi până nu demult la periferia societăţii, aproape invizibili. Seara va continua cu spectacole "improvizate" ale unor muzicieni anonimi care vor încânta publicul cu evoluţiile lor. La eveniment va participa pianistul Alfredo Tisocco.

Pe de altă parte, pentru iubitorii jazzului, pe 16 septembrie, va avea loc un concert cu un repertoriu de melodii celebre din muzica tradiţională italiană interpretate în versiune swing şi bossanova. Solistă va fi Mila, cunoscută cantautore şi percuţionistă din Milano. La saxofon, contrabas, pian şi baterie, se vor afla muzicieni italieni şi români.

Festivalul va continua, marţi, la ora 20.00, cu "60 de ani de istorie a modei italiene sub clar de lună". Va fi o serată de gală cu prezentarea creaţiilor vestimentare aparţinând celor mai cunoscuţi stilişti italieni din anii 50 până astăzi. Publicul va asista la peste o jumătate de secol de modă italiană ilustrată de colecţia Muzeului Fundaţiei Sartirana din Pavia. Spectacolul va fi prezentat de jurnalista Roxana Iliescu.

Serata finală din 18 septembrie îl va avea cap de afiş pe Marco Finotto, o voce italiană cunoscută în lume. Muzicianul cântă la mai multe instrumente şi este apreciat prentru vocea sa care, prin volum, amplitudine şi bun gust, i-a dat posibilitatea să interpreteze un vast repertoriu care se întinde de la muzica uşoară italiană din anii '30 până în zilele noastre, şi până la arii din opere şi operete celebre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici