Filmul de animaţie "Frozen" a obţinut încasări record de peste un miliard de dolari în toată lumea

"Regatul de gheaţă/ Frozen" a obţinut încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial, după weekendul de proiecţii din perioada 1 - 2 martie, devenind astfel primul film de animaţie din istorie care stabileşte un asemenea record de box office.

229 afișări
Imaginea articolului Filmul de animaţie "Frozen" a obţinut încasări record de peste un miliard de dolari în toată lumea

Filmul de animaţie "Frozen" a obţinut încasări record de peste un miliard de dolari în toată lumea (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)

În urma vânzării de bilete, "Regatul de gheaţă/ Frozen", distins cu premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun film de animaţie, a obţinut încasări totale de 388.756.783 de dolari în Statele Unite ale Americii şi de 611.500.000 de dolari în celelalte părţi ale lumii, de la lansarea sa oficială, în noiembrie 2013, conform contactmusic.com.

Lungmetrajul de animaţie, regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, rulează în continuare în cinematografele din toată lumea, urmând să aibă premiera în Japonia pe 14 martie. Dacă vânzările de bilete vor creşte în acelaşi ritm, "Frozen" are toate şansele să doboare recordul stabilit de "Toy Story 3", ce a obţinut încasări de 1,6 miliarde de dolari, la nivel mondial, în 2010 - în acest caz fiind vorba însă despre un film de animaţie care face parte dintr-o franciză.

"Frozen" este primul film de animaţie care nu face parte dintr-o franciză cu încasări de peste un miliard de dolari, din istorie.

Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheaţă" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animaţie la cea de-a 41-a gală Annie Awards, din Los Angeles, distincţii ce recompensează cele mai bune producţii animate de cinema şi televiziune.

De asemenea, "Regatul de gheaţă/ Frozen" a primit şi premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun cântec (Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez) la gala care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici