Filmul iranian "Nader And Simin, A Separation", marele învingător la Berlinala 2011

Lungmetrajul iranian "Jodaeiye Nader az Simin/ Nader And Simin, A Separation", în regia lui Asghar Farhadi, a primit, sâmbătă seară, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

160 afișări
Imaginea articolului Filmul iranian "Nader And Simin, A Separation", marele învingător la Berlinala 2011

Filmul iranian "Nader And Simin, A Separation", marele învingător la Berlinala 2011

Lungmetrajul iranian "Nader And Simin, A Separation" este considerat marele învingător al galei de la Berlin, deoarece aceeaşi peliculă a fost recompensată şi cu ambele premii pentru interpretare, respectiv Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă şi Ursul de Argint pentru cel mai bun actor.

Totodată, "Nader And Simin, A Separation" a primit şi premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiţie, potrivit site-ului evenimentului.

VEZI LISTA PREMIILOR DE LA BERLINALA 2011

Ceremonia de premiere s-a desfăşurat sâmbătă seara la Berlin. Juriul ediţiei din acest an, prezidat de actriţa Isabella Rossellini, a ţinut să îi aducă un omagiu cineastului iranian Jafar Panahi, membru al juriului, care nu a putut să participe la eveniment, din cauză că autorităţile din Iran i-au interzis să părăsească ţara. Ca şi la Festivalul de Film de la Cannes, în 2010, cineastul iranian a fost reprezentat pe scena galei Berlinalei de un scaun gol, pe care se afla o inscripţie cu numele său.

Anul trecut, România a fost reprezentată tot de două scurtmetraje la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru. Acestea s-au alăturat filmelor "Eu când vreau să fluier, fluier", inclus în competiţia oficială, şi "Portretul luptătorului la tinereţe"- prezentat în secţiunea Forum.

De altfel, "Eu când vreau să fluier, fluier" a câştigat două distincţii la Berlinala din 2010: trofeul "Alfred Bauer" şi Marele premiu al juriului - Ursul de argint. În plus, Adrian Sitaru a câştigat premiul serviciului german pentru schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, ce constă într-o bursă de trei luni la Berlin.

Ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 10 - 20 februarie. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici