Gala Gopo 2011: "Eu când vreau să fluier, fluier" - trofeul pentru cel mai bun film

"Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la cea de-a cincea ediţie a galei Gopo, care a avut loc luni seară, la Crystal Palace Ballrooms din Bucureşti.

98 afișări
Imaginea articolului Gala Gopo 2011: "Eu când vreau să fluier, fluier" - trofeul pentru cel mai bun film

Gala Gopo 2011: "Eu când vreau să fluier, fluier" - trofeul pentru cel mai bun film (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin (în 2010) şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". De asemenea, filmul a fost nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene - EFA Discovery Award.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate filmele "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" (regia: Andrei Ujică), "Marţi, după Crăciun" (regia: Radu Muntean), "Medalia de onoare" (regia: Călin Netzer), "Morgen" (regia: Marian Crişan)

Anul trecut, "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, a obţinut premiul Gopo pentru cel mai bun film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici