Google a lansat un site pentru conservarea limbilor pe cale de dispariţie

Grupul de internet Google a anunţat, miercuri seară, lansarea unui site destinat conservării limbilor pe cale de dispariţie, intitulat "proiectul limbilor în pericol".

750 afișări
Imaginea articolului Google a lansat un site pentru conservarea limbilor pe cale de dispariţie

Google a lansat un site pentru conservarea limbilor pe cale de dispariţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Documentarea celor peste 3.000 de limbi şi dialecte care sunt pe cale de dispariţie este o etapă importantă în conservarea diversităţii culturale, în aducerea unui omagiu cunoştinţelor rămase de la strămoşii noştri şi în oferirea unui suport tinerilor", a transmis Google.

"Tehnologiile pot veni în sprijinul acestor eforturi, ajutând oamenii să creeze înregistrări de calitate înaltă a limbajului strămoşilor lor, adesea ultimii vorbitori ai acestor limbi, punând în contact comunităţile disparate cu mediile sociale şi facilitând învăţarea limbilor", au mai spus reprezentanţii Google.

Grupul de internet vrea să cedeze "în câteva luni" gestionarea acestui site unui laborator universitar - Institutul pentru tehnologie şi informaţii despre limbi străine de la Universitatea din Michigan de est - şi Consiliului cultural al primelor populaţii.

Google a precizat că acest proiect beneficiază de finanţare din partea asociaţiei sale caritabile Google.org şi a invitat alte organizaţii să se alăture acestei iniţiative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici