Google şi-a modificat logoul pentru a-l sărbători pe inventatorul saxofonului, Adolphe Sax

Motorul de căutare american Google şi-a modificat logoul, vineri, pentru a marca împlinirea a 201 ani de la naşterea lui Adolphe Sax, inventatorul saxofonului.

1115 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a-l sărbători pe inventatorul saxofonului, Adolphe Sax

Google şi-a modificat logoul pentru a-l sărbători pe inventatorul saxofonului, Adolphe Sax

La mijlocul secolului al XIX-lea, Adolphe Sax, pe numele său real Antoine Joseph Sax, a remarcat lipsa unei verigi care să facă legătura între instrumentele muzicale de suflat din alamă şi cele din lemn. Fiind un tânăr talentat, dar şi întreprinzător, s-a apucat să construiască un astfel de instrument. Rezultatul a fost un instrument cu tonalităţi speciale, devenit simbol şi care îi poartă numele - saxofon.

Adolphe Sax, născut pe 6 noiembrie 1814, în Dinant, şi decedat pe 7 februarie 1894, la Paris, a fost fiul unui fabricant de instrumente muzicale belgian, Charles-Joseph Sax. Adolphe Sax era foarte creativ şi avea o profundă înţelegere a instrumentelor de suflat, iar, în adolescenţă, a început să înveţe să le fabrice. A studiat la Şcoala Regală de muzică din Bruxelles, apoi s-a specializat în inventarea instrumentelor muzicale de suflat. Iniţial a modificat clarinetul bas, inventând apoi, la numai 20 de ani, saxofonul bariton.

Saxofonul este un instrument care combină corpul unui instrument de suflat din alamă cu mecanismul unuia de suflat din lemn, un hibrid care a revoluţionat muzica. Dinant este recunoscut ca oraşul unde se fabrică saxofonul, tocmai datorită inventatorului său, Adolphe Sax.

Saxofonul, popularizat de muzicieni celebri precum John Coltrane, Lisa Simpson şi Kenny G., este doar una dintre creaţiile lui Adolphe Sax. Lui i se alătură instrumente precum saxtuba, Sax fiind neobosit în explorarea, experimentarea şi crearea de noi şi câteodată bizare instrumente.

Din acest motiv, Google a creat pentru vineri cinci noi logouri, patru dintre ele sărbătorind un instrument creat de Adolphe Sax, precum saxofonul sopran şi saxofonul alto, iar al cincilea fiind un tribut adus creatorului de instrumente de Google - "Googlehorn", un instrument stilizat.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici