Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru funeraliile pianistei Mihaela Ursuleasa

Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa, a anunţat sâmbătă primul-ministru Victor Ponta, care a transmis un mesaj de condoleanţe familiei artistei.

1517 afișări
Imaginea articolului Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru funeraliile pianistei Mihaela Ursuleasa

Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru funeraliile pianistei Mihaela Ursuleasa

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiei Mihaelei Ursuleasa, exprimându-şi profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a artistei.

"Am primit extrem de greu vestea plecării dintre noi a pianistei Mihaela Ursuleasa. În numele Guvernului, şi al meu personal, adresez sincere condoleanţe şi expresia întregii noastre compasiuni pentru familia îndoliată, pentru toţi cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o. Vom fi cu toţii alături în aceste clipe de tristeţe. Regret profund această tragică şi neaşteptată pierdere pentru cultura românească, dar şi pentru naţiunea română ca întreg. Şocul resimţit a fost cu atât mai mare cu cât ţara noastră a fost văduvită prematur de un talent de excepţie în lumea muzicală. Încă de la o vârstă fragedă, Mihaela reuşea să farmece o lume întreagă prin măiestria cu care cânta la pian, cucerind, prin munca şi talentul ei, emoţiile noastre şi admiraţia marilor muzicieni deopotrivă. Mă impresionează şi acum faptul că, la vârsta de doar 21 de ani, câştiga prestigiosul concurs internaţional de pian 'Clara Haskil' din Elveţia", spune premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, Mihaela Ursuleasa "a fost, fără îndoială, un izvor nestăvilit de sensibilitate artistică şi va rămâne cu certitudine un reper în muzica clasică, asemeni unei cheia sol ce dă tonul tinerei generaţii muzicale şi, de ce nu, tinerei generaţii în general - pentru că, dincolo de talentul ei incontestabil, Mihaela a fost o tânără care prin ambiţie, sacrificiu şi multă muncă, şi-a clădit o carieră de invidiat".

"Deşi este o compensaţie infimă pentru această imensă pierdere, vreau să asigur familia îndoliată că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici