Jean Luc Ponty revine în România - VIDEO

Violonistul Jean Luc Ponty revine în România, urmând să susţină un concert pe 11 martie, anul viitor, la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorul evenimentului, Fundaţia Phoenix.

61 afișări
Imaginea articolului Jean Luc Ponty revine în România - VIDEO

Jean Luc Ponty revine în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a treia oară în România, după festivalurile Plai de la Timişoara şi Stufstock din Vama Veche, Jean Luc Ponty va cânta, pe 11 martie 2010, la Sala Palatului din Capitală, însoţit de William Lecomte (clape), Guy Akwa Nsangue (bass) şi Damien Schmitt (tobe).

Provenind dintr-o familie de muzicieni francezi - tatăl cânta la vioară, mama la pian -, Jean Luc Ponty a studiat muzica la Conservatoire National Superieur de Musique de Paris, iar după absolvire a cântat timp de trei ani în prestigioasa orchestră Concerts Lamoureux.

În momentul în care a trebuit să ia o decizie privind cariera sa, artistul a ales să-şi exprime atracţia pe care o simţea pentru jazz prin intermediul viorii sale.

La început, această alegere a reprezentat un handicap, pentru că, în acele timpuri, foarte puţini au văzut vioara ca făcând parte din vocabularul jazz-ului modern.

La 21 de ani a apărut primul album al muzicianului-compozitor, intitulat "Jazz Long Playing" - criticii apreciindu-l ca fiind primul violonist de jazz care poate transmite aceleaşi stări ca un saxofonist.

De-a lungul carierei sale, Jean Luc Ponty a colaborat cu artişti precum Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John McLaughlin, Al Di Meola şi a susţinut concerte în toată lumea (America de Sud, SUA, Canada, India, Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Lituania, Rusia, Italia etc.).

După mai mult de 15 albume şi un DVD, "In Concert" (2004), la sfârşitul anului 2008, Jean Luc şi trupa sa au devenit un cvartet cu percuţie, iar artistul a decis o reîntoarcere la sound-ul anilor '70-'80, într-o versiune modernă.

Biletele pentru concert se vor găsi online pe bilete.ro, blt.ro, ticketpoint.ro, eventim.ro, la magazinele Diverta, Muzica, Vodafone, Cărtureşti, Germanos, precum şi la Sala Palatului, începând cu 1 noiembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici