"O zi fără ştiri despre Smolensk", iniţiativă pe Facebook, susţinută de 100.000 de utilizatori

Aproximativ 100.000 de persoane şi-au exprimat susţinerea pe Facebook pentru iniţiativa "O zi fără ştiri despre accidentul de la Smolensk", dar iniţiatorul a retras brusc propunerea, informează site-ul postului Radio Polonia.

31 afișări
Imaginea articolului "O zi fără ştiri despre Smolensk", iniţiativă pe Facebook, susţinută de 100.000 de utilizatori

"O zi fără ştiri despre Smolensk", iniţiativă pe Facebook, susţinută de 100.000 de utilizatori

Iniţiatorul propusese ca în ziua de 3 februarie să nu fie publicate deloc ştiri despre accidentul de la Smolensk şi despre ancheta în acest caz.

"Mă întreb de mult timp dacă frenezia presei privind catastrofa de la Smolensk se va încheia vreodată", a declarat organizatorul evenimentului, Piotr Stohnij.

"Aceasta nu este o reacţie la catastrofa aviatică, ci la faptul că subiectul este practic omniprezent", afirmă sociologul Dominik Batorski.

Iniţiativa a fost susţinută de 100.000 de utilizatori Facebook, dar a devenit subiectul unor polemici politice. "Iniţiativa a devenit parte a jocurilor politice şi sociale", a argumentat Stohnij, vorbind de o "manipulare" în scopuri politice şi justificând astfel retragerea propunerii.

Avionul Tupolev-154 care-l transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia acestuia şi alţi oficiali polonezi s-a prăbuşit, pe 10 aprilie 2010, încercând să aterizeze, în condiţii de ceaţă, lângă Smolensk, în vestul Rusiei. Toţi cei 96 de ocupanţi ai aeronavei prezidenţiale au murit.

Preşedintele polonez urma să asiste la ceremoniile care marcau împlinirea a 70 de ani de la masacrarea a aproximativ 22.000 de ofiţeri polonezi, prizonieri ai Armatei Roşii, de către poliţia secretă sovietică la Katin, în apropiere de Smolensk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici