Săbiile de samurai, sulurile şi relicvele antice din muzeul naţional din Tokyo, grav afectate de criza energetică globală

Factura de energie a Muzeului Naţional din Tokyo se dublează, spune directorul Muzeului Naţional din Tokyo. Este nevoie de energie pentru a păstra piesele de muzeu la temperatura potrivită.

1265 afișări
Imaginea articolului Săbiile de samurai, sulurile şi relicvele antice din muzeul naţional din Tokyo, grav afectate de criza energetică globală

Hepta - DPA Images / Jörg Carstensen

Criza energetică nu doar că face viaţa mai scumpă pentru gospodăriile şi întreprinderile din Japonia.

Creşterea facturilor de energie electrică afectează şi deţinătorii săbiilor de samurai ale naţiunii, sulurile antice şi alte colecţii de artă.

Muzeul Naţional din Tokyo, considerată cea mai veche şi cea mai mare instituţie de acest fel din Japonia, se aşteaptă la dublarea costurilor utilităţilor în acest an, potrivit unui studiu. 

Cheltuiala este crucială pentru protejarea celor 120.000 de obiecte nepreţuite ale muzeului din Japonia şi din alte părţi ale Asiei, transmite Bloomberg

Potrivit Japan Times, Muzeul Naţional din Tokyo administrează şi 89 de comori naţionale, printre care un clopot ritual antic din secolele II-I î.Hr., un paravan pictat din perioada Edo (1603-1868) care prezintă scene din Kyoto şi „Mikazuki Munechika”, considerată una dintre cele mai lungi săbii din Japonia.

Muzeul păstrează, de asemenea, peste 600 de artefacte etichetate drept proprietăţi culturale importante.

Muzeul se aşteaptă ca costurile cu utilităţile să se ridice la aproximativ 450 de milioane de yeni (3,4 milioane de dolari) pentru anul fiscal care se încheie în martie,  dublu faţă de bugetul de 200 de milioane de yeni alocat pentru nevoile de electricitate şi gaze.

Pentru un muzeu care primeşte aproximativ 2 miliarde ¥ pe an subvenţie de la guvern  „este extrem de dificil să acopere 250 de milioane ¥ în plus”, a scris directorul muzeului Makoto Fujiwara pentru revista Bungei Shunju.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici