Spectacolul "Roşia Montană-pe linie fizică şi politică",premiat la Festivalul Dramaturgiei Româneşti

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj "Roşia Montană - pe linie fizică şi politică" a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol pe un text contemporan românesc din cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti (FDR), care a avut loc la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

38 afișări

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, juriul Festivalului Dramaturgiei Româneşti a decis că spectacolul "Roşia Montană - pe linie fizică şi politică", o coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi a dramAcum, este "cel mai bun spectacol pe un text contemporan românesc" din cadrul festivalului.

"După o săptămână de deliberări, juriul a decis: cel mai bun spectacol pe un text contemporan românesc din cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti este spectacolul «Roşia Montană - pe linie fizică şi politică», o coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi a dramAcum", se arată în comunicat.

Textele sunt scrise de Peca Ştefan, Gianina Cărbunariu şi Andreea Vălean, regia - Radu Apostol, Gianina Cărbunariu şi Andreea Vălean.

"Roşia Montană nu este doar un subiect «fierbinte», ci deschide o discuţie mai largă despre lumea în care trăim, despre tema moralităţii în societatea contemporană, despre polarizarea acestei societăţi în jurul unui subiect, despre felul în care mass-media alege să reflecte (sau nu) acest fenomen, despre sărăcie, vulnerabilitate şi căutarea unor soluţii care să rezolve această stare de lucruri, despre dorinţa de a salva şi aceea de a fi salvat, despre relativitatea fiecărui adevăr şi a fiecărei minciuni, despre un prezent aflat într-un raport fragil cu trecutul şi viitorul, despre realul / irealul situaţiilor în care ne putem găsi la un moment dat, despre felul în care se construiesc discursurile într-o lume tulbure în care afirmăm ceva, iar în secunda următoare putem afirma exact contrariul şi, nu în ultimul rând, despre posibilităţile, limitele, încercările teatrului de a se raporta la o realitate greu de descifrat tocmai pentru că se întâmplă aici şi acum", se arată în prezentarea spectacolului.

Festivalul Dramaturgiei Româneşti a avut loc, în perioada 7-15 mai, la Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici