Târgovişte: Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare

Bustul din bronz al poetului Grigore Alexandrescu din Târgovişte, aşezat în faţa casei unde acesta s-a născut şi care a fost furat, a fost recuperat, vineri, de către poliţiştii târgovişteni, de la un centru de colectare a materialelor feroase şi neferoase din oraş.

216 afișări
Imaginea articolului Târgovişte: Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare

Târgovişte: Bustul poetului Grigore Alexandrescu, recuperat de la un centru de colectare

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, poliţiştii cercetează împrejurările în care bustul a fost furat şi în care acesta a ajuns la societatea de valorificare a fierului vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au recuperat bustul confecţionat din bronz, reprezentându-l pe poetul Grigore Alexandrescu, a cărei dispariţie a fost sesizată la data de 3 ianuarie 2013. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta a fost sustras în perioada 1 - 3 ianuarie. În continuare, se desfăşoară activităţi în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a comis fapta şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dambovita, subinspectorul Alexandra Niculae.

Din primele evaluări, bustul, în greutate de aproximativ 80 de kilograme, a fost tăiat în două, iar capul poetului a fost parţial deformat prin lovituri aplicate de către infractori, urmând ca specialiştii să stabilească în ce condiţii poate fi refăcut şi dacă mai poate fi reaşezat pe postament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici