VIDEO Reţeaua CNN este acuzată ca l-a şantajat pe creatorul filmuleţului în care Donald Trump bate sigla companiei

Una dintre cele mai populare reţele de ştiri din Statele Unite a fost acuzată de şantaj după ce l-a urmărit pe creatorul controversatului filmulet postat la începutul săptămânii de preşedintele Donald Trump, scrie Independent.

4484 afișări
Imaginea articolului VIDEO Reţeaua CNN este acuzată ca l-a şantajat pe creatorul filmuleţului în care Donald Trump bate sigla companiei

CNN este acuzată ca l-a şantajat pe creatorul filmuleţului în care Donald Trump bate sigla companiei

Reporterii de la CNN au localizat sursa gif-ului postat de Donald Trump - un utilizator al platformei Reddit cu numele "HanA ** holeSolo", care a postat un gif similar pe forumul Reddit "r / The_Donald".

Citând însă scuze din partea utilizatorului, CNN a declarat că nu îi va publica identitatea acestuia.

"CNN nu publică adevăratul nume al utilizatorului " HanA ** holeSolo ", deoarece el este un cetăţean privat care şi-a cerut scuze, şi şi-a arătat remuşcarea prin ştergerea tuturor postărilor ofensatoare şi că a spus că nu va repeta acest comportament urât pe social media", a scris reporterul CNN, Andrew Kaczynski.

Jurnalistul a adăugat: "CNN îşi rezervă dreptul de a publica identitatea în cazul în care există o schimbare în acest sens."

Articolul a atras rapid critici în online, utilizatorii susţinând că cei de la CNN l-au şantajat pe creatorul filmuleţului, ameninţând că îi va dezvălui identitatea.

"Cât de curajoasă este reţeaua CNN, o corporaţie în valoare de miliarde de dolari, care a pornit o cruciadă împotriva unui cetăţean ", a declarat jurnalistul Mike Cernovich.

Fiul lui Donald Trump, Donald Trump Jr, a reacţionat la postarea celor de la CNN, scriind un mesaj cu hashtag-ul "CNNBlackMail".

"Nu au fost eficiente ameninţările la adresa administratorului aşa că au pornit după un băiat de 15 ani?", a scris Trump Jr. "Seamănă cu standardele lor.

Drept replică, CNN a menţionat că utilizatorul Reddit este un adult, nu un băiat de 15 ani.

Senatorul Ted Cruz, fost competitor al lui Donald Trump, a numit articolul "îngrijorător" şi a sugerat că reţeaua ar fi comis un "furt prin şantaj" dacă a ameninţat că va dezvălui adevărata identitate a utilizatorului, în cazul în care acesta revine cu postările.

Cu toate acestea, CNN susţine că nu l-a ameninţat sau constrâns pe utilizator, adăugând că HanA ** holeSolo şi-a şters contul şi şi-a cerut scuze înainte de a vorbi cu Kaczynski.

Preşedintele american, Donald Trump, a postat pe Twitter o parodie video care îl prezintă pe acesta în timp ce loveşte cu pumnul un bărbat a cărei faţă este acoperită de un logo al reţelei de televiziune CNN, informează Associated Press.

Videoclipul de 28 de secunde a fost postat pe Twitter alături de mesajul: “#FraudăŞtiriCNN”.

În trecut, preşedintele a catalogat mass-media drept ”duşmanul poporului american”, acuzând în mod special postul CNN că ar transmite „ştiri false”.

Acesta a adăugat în cadrul unei alte postări pe Twitter că: ”mass-media necinstită nu ne va împiedica niciodată din a ne îndeplini obiectivele în numele Marelui Popor American”.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici