Adio Rusia şi salut America. Germania a semnat un alt acord pe termen lung pentru a importa gaz natural lichefiat din SUA

Germania a semnat un alt acord pe termen lung pentru a importa mai mult gaz natural lichefiat din SUA, în timp ce Berlinul încearcă să înlocuiască energia rusească în economia sa, pe fondul războiului purtat de Moscova în Ucraina.

8956 afișări
Imaginea articolului Adio Rusia şi salut America. Germania a semnat un alt acord pe termen lung pentru a importa gaz natural lichefiat din SUA

Adio Rusia şi salut America. Germania a semnat un alt acord pe termen lung pentru a importav gaz natural lichefiat din SUA

SEFE, sau Securing Energy For Europe - compania născută în urma naţionalizării de către Berlin a operaţiunilor germane ale companiei ruseşti de stat Gazprom - va achiziţiona 2,25 milioane de tone pe an de gaz de la Venture Global LNG, un dezvoltator american de terminale, relatează FT.

Durata de 20 de ani a contractului de furnizare este un indiciu că Germania - care a început să importe GNL în urmă cu doar şapte luni - se aşteaptă ca consumul de gaz să rămâna ridicat în economia sa, în ciuda obiectivului de reducere cu 95% a emisiilor nete de carbon până în 2045. SEFE este deţinută în întregime de statul german.

Egbert Laege, directorul executiv al SEFE, a declarat că acordul a marcat "un alt pas important în misiunea noastră de a asigura energia pentru clienţii europeni" şi va "contribui la diversificarea şi sustenabilitatea" aprovizionării continentului.

Anul trecut, exporturile de GNL( gaz natural lichefiat) din SUA către Europa au crescut vertiginos, pe măsură ce criza energetică s-a agravat şi preţurile la gaze au crescut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaze,
germania,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici