Adrian Câciu: 60 de milioane de euro pentru prevenirea şi reducerea poluării din mediul rural

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a semnat joi acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanţarea proiectului de prevenire şi reducere ale poluării din spaţiul rural din România. 60 de milioane de euro vor fi alocate pentru această activitate.

235 afișări
Imaginea articolului Adrian Câciu: 60 de milioane de euro pentru prevenirea şi reducerea poluării din mediul rural

Adrian Câciu: 60 de milioane de euro pentru prevenirea şi reducerea poluării din mediul rural

Potrivit Ministerului de Finanţe, noul proiect are ca obiective „consolidarea capacităţii României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creşterea gradului de conştientizare referitor la impactul asupra mediului şi adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce şi preveni poluarea.”

Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi se va desfãşura pe o perioadă de cinci ani.

„E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanţare cu domnul ministru Barna Tánczos, amândoi fiind bine familiarizaţi cu domeniul rural şi cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziţia către o economie verde se face pe toate domeniile şi subdomeniile aferente, iar funcţia de monitorizare, aşa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Data limită de tragere a împrumutului este 30 iunie 2028. Costul total al proiectului va fi de 60 mil. euro şi va fi finanţat în proporţie de 100% din împrumut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici