Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut la nouă luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele trei trimestre cu 0,2% ca serie brută şi cu 1,3% ca serie ajustată, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 3%, respectiv 3,5%, potrivit datelor transmise de INS.

99 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut la nouă luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut la nouă luni (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 0,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (10,5%). Scǎderi au înregistrat activitǎţile provenite de la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,9%), activitǎţile provenite de la întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8%) şi de la comerţul cu autovehicule (-5,2%)", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3% mai micǎ comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-19,9%), de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-9,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,9%).

Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (6,5%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,7%).

Volumul afacerilor din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în septembrie faţă de august cu 5,7% ca serie brută şi cu 5,1% ca serie ajustată, în timp ce volumul afacerilor din servicii prestate populaţiei a scăzut cu 5,5%, respectiv 1,5%.

Faţă de septembrie 2012, afacerile provenite din comerţul cu autovehicule şi motociclete au consemnat un avans de 7,5% ca serie brută şi de 4,4% ca serie ajustată. Creşteri s-au înregistrat şi la afacerile pentru serviciile prestate populaţiei, de 1,5% serie brută şi 3,3% serie ajustată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici