Alimentele au cele mai mari preţuri din ultimii 10 ani. „Preţurile mărfurilor sunt un mod de acoperire împotriva inflaţiei”

  • Preţurile alimentelor au ajuns la cel mai înalt nivel al ultimilor 10 ani.
  • Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a continuat să crească în luna mai, pentru a 12-a lună consecutiv, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.
694 afișări
Imaginea articolului Alimentele au cele mai mari preţuri din ultimii 10 ani. „Preţurile mărfurilor sunt un mod de acoperire împotriva inflaţiei”

Alimentele au cele mai mari preţuri din ultimii 10 ani. „Preţurile mărfurilor sunt un mod de acoperire împotriva inflaţiei”

Pe lista scumpirilor sunt alimente de bază  precum cerealele, uleiurile vegetale, lactatele, carnea şi zahărul.
 
Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România, a spus că preţurile mărite nu sunt decât un mod de acoperire împotriva inflaţiei. 
 
„Am avut o activitate a băncilor centrale şi guvernelor de impulsionare a economiei, prin tipărire de bani sau cheltuire pe bază de datorie. Aceste activităţi au dus la un exces de lichiditate de piaţă care se duce şi în preţurile mărfurilor. Preţurile mărfurilor sunt un mod de acoperire împotriva inflaţiei”, a spus Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România.
 
Vlad Mănăstireanu, managing director la Public Affairs Solutions, crede că cerealele sunt de vină pentru creşterea preţurilor.
 
„Preţul crescut la cereale trebuie privit într-un context global, uitându-ne ce se întâmplă sau ce s-a întamplat şi cu clima din sezonul trecut 2020-2021, precum şi cu cererea tot mai mare a unor ţări din zona asiatică şi aici mă refer la China, o cerere din ce în ce mai crescută pentru cereale, care într-un final se regăseşte şi în preţul anumitor materii prime”, a declarat Vlad Mănăstireanu, managing director la Public Affairs Solutions.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici