ANAF sesizează organele de urmărire penală cu privire la situaţia scannerelor Roboscan din vămi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a constatat că doar unul din cele 15 echipamente de scanare tip Roboscan ale Direcţiei Generale a Vămilor este funcţional, astfel că a sesizat organele de urmărire penală, se arată într-un comunicat transmis marţi de instituţie.

628 afișări
Imaginea articolului ANAF sesizează organele de urmărire penală cu privire la situaţia scannerelor Roboscan din vămi

ANAF sesizează organele de urmărire penală cu privire la situaţia scannerelor Roboscan din vămi

„În urma unor controale dispuse de preşedintele ANAF cu privire la funcţionarea echipamentelor de scanare tip Roboscan, amplasate în puncte vamale de frontieră, s-a constatat faptul că din cele 15 scannere ale Direcţiei Generale a Vămilor, doar unul este în prezent funcţional, în punctul de frontieră Stânca - Costeşti. Astfel, directia de control din cadrul ANAF a constatat neregularităţi cu privire la încheierea şi derularea contractului de mentenanţă pentru aceste scannere şi a sesizat organele abilitate în materie penală”, se arată în comunicat.

ANAF precizează că principala sa prioritate este cea de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei, iar „funcţionalitatea acestor scannere asigură un mijloc important în acest domeniu, în condiţiile în care tehnologia la care am făcut referire realizează imaginea radiografică a unui autovehicul, camion, container sau orice alt obiect cu dimensiuni similare în vederea depistării de mărfuri de contrabandă sau materiale interzise”.

Conducerea ANAF a informat în scris prim-ministrul României cu privire la situaţia de fapt constatată, urmând ca pe baza analizei ce va fi realizată în cel mai scurt timp să fie prezentat Guvernului calendarul de reoperaţionalizare a echipamentelor tip Roboscan, menţionează ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici