Apple a redus la jumătate comenzile de ecrane iPhone 5 pentru primele trei luni ale anului

Apple a redus comenzile de componente pentru iPhone 5, din cauza cererii mai mici, iar cele de ecrane pentru primele trei luni ale anului au scăzut la aproximativ jumătate faţă de cât anticipa anterior compania.

470 afișări
Imaginea articolului Apple a redus la jumătate comenzile de ecrane iPhone 5 pentru primele trei luni ale anului

Apple a redus la jumătate comenzile de ecrane iPhone 5 pentru primele trei luni ale anului (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Compania a redus comenzile şi pentru alte componente, au declarat surse apropiate situaţiei, pentru Wall Street Journal.

Apple a notificat în decembrie furnizorii în privinţa modificărilor.

Măsura indică vânzări ale iPhone 5 mai slabe decât se anticipa, precum şi declinul cererii. De asemenea, decizia vine în contextul unei concurenţe mai puternice din partea rivalului Samsung şi a altor producători de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android.

Chiar dacă Apple a dat tonul pe piaţa smartphone-urilor de la lansarea primului iPhone, în 2007, Samsung, cu o ofertă mai variată, a reuşit să depăşească grupul american în funcţie de cota de piaţă. De asemenea, cererea pentru modele ieftine produse de companii chineze, precum Huawei, este în urcare.

În trimestrul al treilea al anului trecut, smartphone-urile Apple reprezentau 14,6% din totalul livrărilor la nivel global, în declin de la 23% în trimestrul al patrulea din 2011 şi în primele trei luni din 2012, potrivit datelor IDC. În comparaţie, cota de piaţă a Samsung se situa la 31,2% în trimestrul al treilea al anului trecut.

iPhone 5, lansat în septembrie, reprezintă efortul Apple de a-şi păstra poziţia pe piaţa smartphone-urilor, în contextul intensificării concurenţei.

Sharp, Japan Display şi LG Display sunt furnizorii ecranelor pentru iPhone 5, potrivit unor persoane apropiate situaţiei. La lansarea smartphone-ului au existat temeri că furnizorii nu vor putea produce componente suficient de rapid pentru a ţine pasul cu cererea.

Reprezentanţii Apple nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

Publicaţia niponă Nikkei a scris, de asemenea, luni, că Apple a redus comenzile pentru componente iPhone 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici