Apple trece de 2 mii de miliarde de dolari. Compania valorează mai mult decât economiile unor ţări de pe glob

  • Valoarea Apple s-a dublat şi a depăşit 2 mii de miliarde de dolari
  • Este în acest moment cea mai valoroasă companie din lume
  • Apple valorează mai mult ca ţări precum Kenia, Cambodgia sau Pakistan
505 afișări
Imaginea articolului Apple trece de 2 mii de miliarde de dolari. Compania valorează mai mult decât economiile unor ţări de pe glob

Sursa foto: profimedia

Sunt zile la care Steve Jobs visa. În ultimele 21 de luni, Apple şi-a dublat valoarea de piaţă până la ameţitoarea sumă de 2 mii de miliarde de dolari. Parcă nici n-ar fi auzit de pandemie.

E cea mai mare creştere înregistrată vreodată de o campanie de tehnologie. Asta face ca cei 5 mari, Apple, Amazon, Google, Microsoft şi Facebook să deţină 20% din piaţa totală de acţiuni.

Ca să-ţi dai seama unde a ajuns Apple, produsul intern brut al României este de 239 de miliarde de dolari, însă Apple valorează mai mult decât ţări ca Bangladesh, Kenia, Cambodgia sau Pakistan.

Dan Howley, analist financiar pentru Yahoo, îţi explică cum a ajuns Apple cea mai valoroasă companie din lume.

Dan Howley, analist financiar: Apple a cotit la un moment dat şi a mizat mult pe servicii, pe dispozitive purtabile, şi-a extins afacerea în loc să se bazeze doar pe iPhone şi asta şi-a arătat roadele. Şi, bineînţeles, are cei peste un milliard de clienţi, e o uriaşă contribuţie la această creştere. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici