Băsescu atacă Germania pe tema corupţiei: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen

Traian Băsescu reproşează Germaniei că, prin vocea ambasadorului de la Bucureşti, salută arestările preventive din România bazate pe suspiciuni de corupţie, în vreme ce în Germania nu a auzit "despre nicio arestare preventivă la Volkswagen şi la autoritatea de stat care au înşelat consumatorii".

2429 afișări
Imaginea articolului Băsescu atacă Germania pe tema corupţiei: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen

Băsescu atacă Germania pe tema corupţiei: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen

"La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci când este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vândute, furând sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor", a scris, sâmbătă, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul preşedinte scrie că este unul dintre care cred şi au crezut în "acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei", dar se întreabă retoric dacă amabasadorul Germaniei ar invoca drepturile omului în cazul arestării preventive.

"Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?", scrie Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici