Băsescu: Oamenii de la Oltchim au fost păcăliţi de Ponta şi Chiţoiu, Guvernul şi-a bătut joc de ei

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi seară, că premierul Victor Ponta şi ministrul Daniel Chiţoiu i-au minţit şi şi-au "bătut joc" de oamenii de la Oltchim în timpul campaniei electorale, admiţând faptul că inclusiv Dan Diaconescu a profitat electoral de pe seama aceste situaţii.

1158 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oamenii de la Oltchim au fost păcăliţi de Ponta şi Chiţoiu, Guvernul şi-a bătut joc de ei

Băsescu: Oamenii de la Oltchim au fost păcăliţi de Ponta şi Chiţoiu, Guvernul şi-a bătut joc de ei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat, la B1Tv, cum vede protestele angajaţilor de la Oltchim din ultima perioadă.

"Oameni minţiţi (...) în primul rând de Guvern, de Victor Ponta, de ministrul Chiţoiu. Aduceţi-vă aminte cum îi anunţau, înainte de alegeri, că va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine şi ei, eu am avut curajul să ies în faţa românilor să le spun cinstit «Nu putem să mai plătim salariile». Ei i-au păcălit, şi-au luat voturile, acum combinatul e în insolvenţă, asta-i viaţa", a susţinut Băsescu.

Preşedintele s-a întrebat de ce nu se aplică ajutorul aprobat de către Comisia Europeană în cazul Oltchim.

"Are aprobare de la Bruxelles (...) 200 de milioane de euro – care erau datorii către statul român – pot fi transformate în acţiuni ale statului şi se stinge datoria. Mai departe, ce vă pot spune este că am avut multe discuţii cu Petrom să nu taie Arpechim-ul, să-l lase ca parte a unui viitor complex Arpechim-Oltchim. Înţeleg este că există disponibilitatea Petrom-ului, dar de ce nu se convertesc datoriile de 200 milioane în acţiuni nu ştiu... e mai ciudat acolo. E ceva cel puţin ciudat şi cred că Guvernul ar trebui să intre ceva mai adânc în problema Oltchim decât simplul fapt că are datorii sau nu are datorii...", a mai afirmat Băsescu.

El a fost întrebat dacă cineva vrea să "pună mâna" pe Oltchim.

"Este clar, eu am avut informaţii la timpul potrivit că există un joc al închiderii Oltchim-ului", a replicat Băsescu.

El a completat precizând că ar fi optat pentru o echipă de tehnicieni internaţionali care să stabilească viabilitatea complexului.

"Categoric că a fost un joc electoral din partea lui Diaconescu, şi nu numai al lui Diaconescu. Cel mai grav este că acest joc l-a făcut Guvernul pe seama a 3.200 de oameni", a mai afirmat şeful statului, care a acuzat Executivul de "bătaie de joc şi minciună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici