BNR a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4684 lei/euro

Cotaţiile monedei naţionale au înregistrat oscilaţii uşoare în prima parte a sesiunii de joi, uşor sub 4,47 lei euro, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă de 4,4684 lei/euro, cu 0,78 bani mai jos faţă de miercuri.

84 afișări
Imaginea articolului BNR a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4684 lei/euro

BNR a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4684 lei/euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,4762 lei/euro, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni.

În acelaşi timp, rata de referinţă leu/dolar american a scăzut cu 1,07 bani, de la 3,2340 lei/dolar la 3,2233 lei/dolar.

Paritatea leu/franc elveţian a coborât de la 3,6797 lei/franc la 3,6694 lei/franc.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

La deschidere, băncile au cotat euro la 4,4650 - 4,4680 lei, uşor sub nivelul de miercuri seară, de 4,4685 - 4,4700 lei/euro.

În prima parte a sesiunii de tranzacţionare de joi cursul a variat nesemnificativ, iar la jumătatea zilei schimburile se perfectau în jurul nivelului de 4,4680 lei/euro.

Valutele din regiune afişau evoluţii mixte la jumătatea sesiunii locale.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Ratele medii ale dobânzilor afişate joi dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au scăzut uşor, de la 1,41 - 1,91% la 1,36 - 1,86% pe an. Dobânzile sunt cu mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 3,5% pe an, şi peste rata dobânzii la facilitatea de depozit practicată de banca centrală, de 0,5% pe an.

Ratele medii ale dobânzilor pentru plasamentele pe termen de o săptămână sunt de 1,78 - 2,28% pe an, peste nivelurile de miercuri, de 1,61 - 2,11% pe an.

Dobânda ROBOR pentru plasamente cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile pentru creditele în lei acordate de bănci pe termen scurt şi mediu, este de 2,96% pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici