Video Bogdan Chiriţoiu va participa la conferinţa "Mediafax Talks about Competition"- ediţia a IX-a

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, va participa la conferinţa "Mediafax Talks about Competition" - ediţia a IX-a, care va avea joi, 19 martie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul J.W.Marriott, sala GrandBallroom, salon A.

116 afișări

La conferinţa organizată de Agenţia de presă Mediafax vor fi prezenţi ca lectori: Bogdan CHIRIŢOIU - Preşedinte, Consiliul Concurenţei; Florin DĂNESCU – Preşedinte Executiv, Asociaţia Română a Băncilor; Mihaela ION – Managing Associate, Popovici, Niţu&Asociaţii; Adrian MANOLACHE – Reprezentant, AMRCR; Silvia VLĂSCEANU – Director General, Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), precum şi un reprezentant al ANPC.

Un mediu concurenţial sănătos este un element esenţial pentru buna funcţionare a unei companii. Un astfel de mediu poate fi format şi menţinut prin reglementarea şi supravegherea de către autorităţi, precum şi prin aplicarea şi respectarea legislaţiei din domeniul concurenţei de către toţi jucătorii din economie. Politica concurenţei trebuie cunoscută şi înţeleasă de către toţi cei implicaţi în viaţa economică, iar acest lucru nu poate fi realizat fără aplicarea principiilor transparenţei şi nediscriminării. Agenţii economici trebuie să cunoască atât modalităţile prin care pot fi protejaţi de legislaţie în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurenţiale, cât şi care sunt sancţiunile la care se expun dacă încălcă normele.

În cadrul acestei ediţii vor fi supuse dezbaterii teme precum importanţa concurenţei în buna funcţionare a mediului de afaceri, investigaţii ale Consiliului Concurenţei – rapoarte finalizate şi concluziile acestora, concurenţa în sectoarele esenţiale ale economiei româneşti: bancar, retail, energie, telecom, pharma, măsuri necesare pentru menţinerea echilibrului pieţei din punct de vedere concurenţial, procedura de demarare şi desfăşurare a investigaţiilor în eventualitatea posibilelor cazuri de concurenţă neloială, dar şi exemple de concurenţă neloială, modalităţi de preîntâmpinare a acestui tip de comportament, măsuri aplicate celor care o practică şi impactul creşterii amenzilor pentru denigrarea unui competitor.

Alte teme de discuţie vizează detalii privind proiectul "Monitorul Preţurilor" demarat de Consiliul Concurenţei şi ANPC, aspecte concurenţiale în licitaţii publice, amenzi şi sancţiuni pentru încălcarea legii concurenţei, utilitatea exerciţiilor de simulare a unei inspecţii inopinate a Consiliului Concurenţei, limitele legale în care se pot desfăşura astfel de inspecţii şi modalitatea de funcţionare a platformei online unde persoanele fizice pot face sesizări privind încălcarea legislaţiei din domeniul concurenţei.

"Comisia Europeană ne împinge în ultima vreme să facem comparatoare de preţuri pentru a facilita accesul consumatorilor la informaţii. Am discutat cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) pentru a face un comparator de tarife, este un lucru prin care am putea facilita înţelegerea de către clienţi a produselor, care sunt foarte complicate şi greu de înţeles.Comisia Europeană vrea, de asemenea, să existe un comparator pe conturile bancare. În ceea ce priveşte proiectul «Monitorul preţurilor» pe piaţa de retail, acesta este complicat, deşi sunt exemple de succes pe alte pieţe. Retailerii nu au reacţionat prea bine, dar lucrurile se vor întâmpla că vor sau nu aceştia. Există şi un început de comerţ online pe zona asta, lucrurile se vor mişca în direcţia asta. Mai bine să nu te pui cu valul, ci să mergi cu valul. Sunt discuţii, sunt câţiva retaileri care sunt interesaţi, dar vrem să avem cât mai multe companii care să se implice în proiect", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Conferinţa va fi moderată de Cristian DIMITRIU, Director Editorial Mediafax şi are ca partener Popovici, Niţu&Asociaţii.

Mai multe detalii, agenda evenimentului "Mediafax Talks about Competition" - ediţia a IX-a şi înscrierile pentru participare pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/competition-2015

Conferinţa va reuni circa 150 de participanţi, având structura următoare: reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, reprezentanţi ai ANPC, ai Camerelor de Comerţ şi asociaţiilor, reprezentanţi ai ambasadelor, specialişti şi practicieni din domeniul concurenţei, managementului şi administraţiei publice, reprezentanţi la nivel de top management şi consilieri juridici din cadrul companiilor active în toate industriile - auto, energie, retail, pharma, telecom, bănci, asigurări, investiţii, leasing, construcţii, logistică, bancheri, consultanţi, dar şi reprezentanţi ai mass-media din presă scrisă, radio şi TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici