Bursa de la Bucureşti întrerupe seria de creştere cu o scădere uşoară marţi

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,02% în şedinţa de tranzacţionare de marţi, întrerupând seria de şase creşteri consecutive începută la finalul lunii ianuarie, scrie Ziarul Financiar.

144 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti întrerupe seria de creştere cu o scădere uşoară marţi

Dinamica indicelui principal BET a fost determinată în principal de scăderea acţiunilor Transelectrica cu 2,6% şi OMV Petrom cu 1,2%.

La polul opus, au crescut acţiunile BRD şi Romgaz (1%), Transgaz (0,8%) şi operatorul BVB (0,6%). Din rândul celor 20 de companii din BET, nouă au fost pe plus, trei au rămas la aceleaşi preţuri, iar opt au crescut. Indicii bursieri au avut dinamici mixte – creşteri sau scăderi marginale – cu excepţia BETAeRO, care a urcat cu 1,6%.

O treime din lichiditatea totală de aproape 52 mil. lei, a fost asigurată de tranzacţii cu acţiuni Hidroelectrica (17,7 mil. lei), în timp ce Petrom (4,8 mil. lei) şi Banca Transilvania (4,6 mil. lei) au fost următorii cei mai tranzacţionaţi emitenţi. De la începutul acestui an, prima ligă bursieră are un avans de 2,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici