Căutările pentru zborurile din România spre Canada au avut o creştere de 16% în acest an/ Ce destinaţii preferă românii

Căutările pentru zborurile din România spre Canada au avut o creştere de 16% în acest an faţă de 2017, arată un studiu al echipei Momondo.ro, motor de căutare care compară ofertele de preţuri la bilete de avion, hoteluri sau închirieri auto. Principalele destinaţii către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto şi Montreal.

840 afișări
Imaginea articolului Căutările pentru zborurile din România spre Canada au avut o creştere de 16% în acest an/ Ce destinaţii preferă românii

Căutările pentru zborurile din România spre Canada au avut o creştere de 16% în acest an/ Ce destinaţii preferă românii

Căutările pentru zborurile din România spre Canada au avut o creştere de 16% în acest an faţă de 2017, arată un studiu al echipei Momondo.ro, motor de căutare care compară ofertele de preţuri la bilete de avion, hoteluri sau închirieri auto. Principalele destinaţii către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto şi Montreal.
De la 1 decembrie 2017 românii pot călători în Canada fără a mai avea nevoie de viză.
 
În acelaşi timp, o altă facilitate de călătorie importantă care a fost anunţată cu privire la zborurile de la Bucureşti către aceste două destinaţii i-ar fi putut, de asemenea, determina pe mai mulţi români să plănuiască o călătorie în Canada anul acesta, arată Momondo. Începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri directe, dus-întors, de la Bucureşti la Toronto şi, respectiv, la Montreal, pentru perioada verii. Zborurile vor fi operate de către compania aeriană Air Canada. 
 
Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din Bucureşti sunt către Toronto. Datele momondo.ro arată o creştere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinaţie, zboruri făcute în perioada 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat totodată pentru zborurile către Montreal: românii au căutat cu 18% mai mult zboruri cu plecare din Bucureşti către oraşul canadian.
 
Deşi sunt tot mai mulţi români interesaţi să plece către Canada odată cu facilitatea de călătorie valabilă de la 1 decembrie 2017, destinaţia îi atrage pe aceştia pentru o perioadă limitată de timp. Cele mai multe căutări (90%) efectuate de către călătorii români sunt pentru un zbor dus-întors în 2018. Atât Toronto, cât şi Montreal sunt destinaţii unde românii plănuiesc să petreacă o vacanţă în medie de o lună de zile în acest an.
 
„Posibilitatea pe care românii o au de-acum înainte de a călători către Canada fără viză reprezintă o oportunitate de a planifica vacanţe către o destinaţie mai îndepărtată şi pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a explora cultura specifică locului, aşa cum am observat analizând căutările de zbor pe care aceştia le-au făcut în ultimele două luni pe momondo.ro.”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo. 
 
Bugetul mediu al unui zbor către principalele destinaţii căutate de către români pentru o călătorie către Canada a înregistrat o creştere uşoară anul acesta, comparativ cu anul precedent. 
 
Un zbor dus-întors cu plecare din Bucureşti către Toronto costă în medie 667 de euro de persoană în 2018, cu 4% mai mult decât în 2017. Când vine vorba de o călătorie către Montreal, costurile de zbor sunt uşor mai ridicate decât cele pentru Toronto, însă rămân aproximativ aceleaşi în 2018 ca în 2017. Un zbor dus-întors către Montreal costă în medie 686 de euro de persoană. Analiza Momondo a fost efectuată pe baza căutărilor de zbor dus-întors la clasa Economy cu plecare din România, cu date de călătorie între 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 decembrie 2017 – 23 ianuarie 2018 şi în comparaţie cu aceeaşi perioadă în 2017. Preţul mediu pe destinaţie a fost identificat pe baza preţului mediu în euro pentru căutările efectuate la clasa Economy cu până la 90 de zile în avans pentru toate destinaţiile cu plecare din România între 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018 şi în comparaţie cu aceleaşi perioadă în 2017. Preţurile pot avea parte de modificări ulterioare. Durata medie de şedere la destinaţie a fost identificată pe baza creşterii cererii pentru city break-uri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici