Ce măsuri trebuie să ia, urgent, utilizatorii de Yahoo - după ce datele a circa 500 de milioane de clienţi au fost copiate

După ce datele a circa 500 de milioane de clienţi ai serviciilor Yahoo (nume, adrese de e-mail, numere de telefoane, parole etc.) au fost compromise, specialiştii în securitate cibernetică ai Bitdefender le recomandă utilizatorilor conturilor Yahoo să urmeze câteva sfaturi de securitate.

18168 afișări
Imaginea articolului Ce măsuri trebuie să ia, urgent, utilizatorii de Yahoo - după ce datele a circa 500 de milioane de clienţi au fost copiate

Ce măsuri trebuie să ia, urgent, utilizatorii de Yahoo - după ce datele a circa 500 de milioane de utilizatori au fost copiate

În primul rând, recomandă specialiştii, „schimbaţi parola contului în cel mai scurt timp şi asiguraţi-vă că folosiţi metode de autentificare în mai mulţi paşi, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, şi numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate”.

Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail e folosită în procesul de logare. „Este important să nu refolosiţi pe viitor vechea parolă”, avertizează Bitdefender.

De asemenea, ei atrag atenţia asupra unor posibile „campanii de phising” (înşelăciune). De regulă, răufăcătorii profită de breşe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se aşteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breşei asupra datelor personale, şansele ca aceştia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

Altă recomandare: „Instalaţi o soluţie de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fişiere ataşate cu conţinut periculos”. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar ameninţări de tip ransomware care blochează accesul la fişiere şi solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

„Breşele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puţine ori, hackerii care intră în posesia acestor informaţii abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se aşteaptă să fie contactată, aceasta este mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informaţii suplimentare solicitate de hackeri”, arată, într-un comunicat, Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici