Cea mai mare bancă din SUA se pregăteşte să dea afară 19.000 de angajaţi

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA, va concedia până la 19.000 de angajaţi în următorii doi ani, fiind vizate în principal diviziile de credite ipotecare şi community banking, potrivit unei prezentări a grupului.

249 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din SUA se pregăteşte să dea afară 19.000 de angajaţi

Cea mai mare bancă din SUA se pregăteşte să dea afară 19.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania anticipează că va renunţa la aproximativ 4.000 de locuri de muncă în acest an, majoritatea prin neînlocuirea angajaţilor care demisionează sau se pensionează, conform Bloomberg.

Anul viitor, divizia de credite ipotecare a băncii ar trebui să scape de 13.000 - 15.000 de locuri de muncă, iar departamentul de community banking va trebui să renunţe la alte 3.000 - 4.000 de job-uri, potrivit prezentării.

Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, încearcă să scadă cheltuielile după ce banca a înregistrat profituri record timp de trei ani consecutiv.

Cheltuielile sunt o zonă importantă, se spune în prezentare. Banca mai precizează că remuneraţia angajaţilor diviziei de investment banking "ar trebui să rămână relativ consistentă".

Potrivit celor mai recente date, JPMorgan avea la finele anului trecut aproape 260.000 de angajaţi la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici