Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata a crescut în mai cu 4,1% faţă de luna anterioară

Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în mai cu 4,1% faţă de luna anterioară.

89 afișări
Imaginea articolului Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata a crescut în mai cu 4,1% faţă de luna anterioară

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, cu 4,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+19,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,6%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+8,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,0%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+5,9%) şi din comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,0%).

Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 24,7%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,5%.

Comparativ cu mai 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata serie brută, a crescut cu 30,9%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+84,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+42,4%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+30,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+29,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+29,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+29,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+16,3%), şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,3%).

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a crescut cu 28,2%.

În primele cinci luni ale anului, comprativ cu perioada similară a anului trecut, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, a înregistrat o creştere cu 29,2%, datorită creşterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+59,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+57,3%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+45,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+23,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+17,6%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+16,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15,5%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,3%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici