Cîţu: Vreau informatizarea ANAF până la jumătatea lui 2020. Vom elimina 2.150 de posturi

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat marţi seară că are în plan finalizarea informatizării ANAF până la jumătatea anului 2020, urmând în proces ca circa 2.150 de posturi din ANAF să fie eliminate, din care 150 de conducere.

6428 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Vreau informatizarea ANAF până la jumătatea lui 2020. Vom elimina 2.150 de posturi

Cîţu: Vreau informatizarea ANAF până la jumătatea lui 2020. Vom elimina 2.150 de posturi

"Reorganizarea ANAF înseamnă de asemenea eliminarea a 150 de posturi de conducere şi aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru, şi rămân discuţiile despre Vamă, unde şi acolo vor fi schimbări. Discutăm soluţia optimă şi acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF şi cu informatizarea nu o să mai am nevoie de aşa mult personal. Dacă nu mergeam în CSAT (informatizarea) dura cel puţin un an de zile. Aşa mi se spune tot timpul, aşa durează de ani de zile. Eu vreau până la jumătatea anului", a precizat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Florin Cîţu a spus că primul pas este legarea caselor de marcat la sistemul ANAF.

"Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat, sofisticate, cu TVA şi tot felul de lucruri, la toate companiile, dar ANAF-ul nu are sistemul gata. A trebuit să prorog intrarea în vigoare ca să nu dau amenzi. Mi se tot spune de termenele legale şi din cauza asta trebuie să mergem în CSAT", a afirmat Cîţu.

Ministrul a spus că veniturile bugetare nu sunt supraestimate în bugetul pentru acest an, ci că bugetul este unul conservator. Totodată, Cîţu a mai precizat că România este "ruşinea Europei" în ceea ce priveşte colectarea la buget şi a reiterat că evaziunea fiscală este o problemă de securitate naţională.

Desemnarea evaziunii fiscale ca problemă de securitate naţională ar urma să fie făcută pentru a avea o procedură mult mai simplă de achiziţie publică pentru procesul de informatizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici