Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: Pistele de decolare-aterizare de pe Otopeni sunt funcţionale

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) precizează, într-un comunicat transmis marţi, că pistele de decolare-aterizare ale aeroportului Otopeni sunt funcţionale şi respectă integral cerinţele de siguranţă impuse de autorităţile din aviaţia civilă.

138 afișări
Imaginea articolului Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: Pistele de decolare-aterizare de pe Otopeni sunt funcţionale

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: Pistele de decolare-aterizare de pe Otopeni sunt funcţionale

„Întreaga suprafaţă de mişcare este inclusă într-un program de urmărire specială”, precizează CNAB.

De asemenea, „pe ambele piste se efectuează lucrări periodice de întreţinere şi reparaţii curente. Astfel, în a doua jumătate a anului 2016 s-au efectuat lucrări de reparaţii curente la stratul de uzură al pistei de decolare aterizare nr. 1 (08R-26L) pe o suprafaţă de 40.800 mp, urmând ca, în cursul lunilor iulie-august, să se efecteaze lucrări similare pe alţi 38.000 mp”.

Referitor la pista de decolare-aterizare nr. 2 (08L-26R), CNAB precizează că aceasta „este operată cu pragul 08 decalat, pe o lungime de 2.200 de metri, încă din 15 august 2015, ca urmare a respingerii recepţiei lucrărilor efectuate pe prima treime a acesteia. În perioada imediat următoare se va efectua o evaluare a acestor suprafeţe, în vederea operaţionalizării şi redeschiderii pistei pe întreaga sa lungime (3.500 de metri)”.

Potrivit CNAB, în trimestrul al doilea din 2017, pe suprafaţa de mişcare s-au efectuat lucrări constând în aşternere de covor asfaltic pe căi de rulare şi platforme, totalizând 15.800 mp. Totodată, au fost înlocuite dale de beton la căile de rulare şi platforme, pe o suprafaţă totală de 1.900 mp, alţi 825 mp fiind în lucru. „În aceeaşi perioadă, s-a obţinut aprobarea, prin Ordin de Ministru, a indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea către nord a platformei 1, cu patru poziţii de parcare aeronave şi s-a parcurs etapa de întocmire a proiectului tehnic, urmând etapa de contractare şi execuţie a lucrărilor”, menţionează compania.

„Personalul CN Aeroporturi Bucureşti a depus şi va depune în continuare toate eforturile pentru a asigura un nivel înalt de siguranţă, securitate şi confort pentru toţi pasagerii care tranzitează aeroporturile bucureştene, precum şi pentru operarea în deplină siguranţă şi securitate a tuturor aeronavelor civile şi militare”, se mai arată în comunicat.

În cursul zilei de luni, din cauza condiţiilor meteo extreme (ploi torenţiale), a fost afectată temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă Otopeni, precum şi pe una dintre căile de rulare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici