Coreea de Sud taxează preoţii şi operaţiile estetice pentru a finanţa cheltuielile sociale

Guvernul sud-coreean a propus un proiect prin care vor fi introduse taxe pe onorariile preoţilor, iar cele pentru operaţii estetice vor fi extinse, urmând ca fondurile obţinute, estimate la 2,2 miliarde de dolari în cinci ani, să fie utilizate pentru cheltuieli sociale.

283 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud taxează preoţii şi operaţiile estetice pentru a finanţa cheltuielile sociale

Coreea de Sud taxează preoţii şi operaţiile estetice pentru a finanţa cheltuielile sociale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Executivul vrea ca, începând de anul următor, operaţii estetice foarte solicitate, precum cele de mărire a buzelor, să fie taxate cu 10% din preţ.

În prezent, sunt taxate doar cinci categorii de intervenţii, precum cele la nas, liposucţiile, liftingurile faciale, de modificare a sânilor şi cele la pleoape.

"Taxele asupra tratamentelor medicale în scopuri cosmetice sunt revizuite în linie cu standardele globale. (...) Noile venituri vor fi folosite pentru a asigura ajutoare sociale persoanelor aflate în dificultate", potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe.

Coreea de Sud este una dintre ţările cu cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor pentru operaţii estetice. Una din cinci femei din statul asiatic a apelat la cel puţin o astfel de intervenţie, notează AFP.

Schimbările propuse de guvern îi vor afecta şi clerul, care acum nu plăteşte taxe pe venituri. Astfel, preoţii şi călugării ar trebui să achite o taxă de 4% din onorarii începând din 2015.

Guvernul estimează că schimbările, odată aprobate de Parlament, vor aduce încasări suplimentare statului de 2.490 miliarde de woni (2,23 miliarde de dolari) în următorii cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici