Creditorii internaţionali acceptă pentru prima dată reducerea unei taxe în Grecia

Grecia va reduce în august TVA pentru restaurante, baruri şi cafenele, de la 23% la 13%, pentru a încuraja turismul, aceasta fiind prima scădere a unei taxe acceptată de troica creditorilor internaţionali ai guvernului, a declarat premierul elen, Antonis Samaras, citat de Kathimerini.

159 afișări
Imaginea articolului Creditorii internaţionali acceptă pentru prima dată reducerea unei taxe în Grecia

Creditorii internaţionali acceptă pentru prima dată reducerea unei taxe în Grecia (Imagine: Shutterstock)

"Am spus troicii că, dacă vom coborî TVA de la 23% la 13%, vor creşte veniturile la buget şi va fi diminuată evaziunea. Troica tot nu crede asta, dar a acceptat reducerea taxei", a declarat, miercuri, Samaras într-un discurs televizat.

Samaras a avertizat că proprietarii de restaurante, baruri şi cafenele trebuie să emită bonuri fiscale, întrucât dacă evaziunea fiscală persistă, TVA va creşte din nou. În cazul în care măsura se dovedeşte un succes, ar putea urma şi alte reduceri de taxe, a spus el.

În plus, guvernul nu va mai impune unele măsuri convenite cu troica pentru anul următor, precum reducerea pensiilor foştilor angajaţi ai forţelor armate şi majorarea taxelor pentru companii, a adăugat premierul.

Troica creditorilor internaţionali, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, negociază şi supraveghează implementarea angajamentelor asumate de Grecia pentru două pachete de împrumuturi externe totalizând peste 200 de miliarde de euro.

Grecia a fost salvată de la colaps financiar cu două pachete de împrumuturi de peste 200 de miliarde de euro de la zona euro şi FMI începând din 2010, după ce ţara nu şi-a mai putut rostogoli pe piaţa financiară datoria foarte ridicată, raportată la PIB. Împrumuturile au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate şi reforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici