Criptomonedele înregistrează investiţii record. Specialist: "Inflaţia creşte vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă"

Industria criptomonedelor a înregistrat investiţii record în primele 11 luni ale anului, în condiţiile în care investitorii instituţionali au venit în număr mare în acest spaţiu, în ciuda scăderilor de preţ din ultimele săptămâni, arată datele furnizate de managerul de active digitale CoinShares.

2624 afișări
Imaginea articolului Criptomonedele înregistrează investiţii record. Specialist: "Inflaţia creşte vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă"

Criptomonedele înregistrează investiţii record. Specialist: "Inflaţia creşte vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă"

Totalul intrărilor în acest sector a fost de 9,5 miliarde de dolari la 26 noiembrie, un maxim istoric.

Bitcoin a înregistrat cele mai mari intrări din ultimele cinci săptămâni, totalizând 247 de milioane de dolari, potrivit datelor CoinShares, în urma lansării unui alt produs de investiţii în Europa.

Cea mai mare criptomonedă din lume a înregistrat plusuri timp de 11 săptămâni consecutive, cu un total de 2,7 miliarde de dolari, a declarat CoinShares.

Fluxurile de investiţii pe Bitcoin de săptămâna trecută au venit în condiţiile în care preţul a scăzut cu 2,3%, după o scădere de 10,4% în săptămâna precedentă. Vineri, bitcoin a scăzut cu aproape 9%, investitorii renunţând la moneda virtuală pe fondul temerilor legate de impactul noii variante Omicron. În cele mai recente tranzacţii a crescut cu 2%, la 58.483 de dolari.

"Inflaţia creşte vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă", a declarat Ruud Feltkamp, şeful robotului de tranzacţionare Cryptohopper, bazat pe cloud.

"Nu cred că va dura mult până când investitorii vor vedea acest moment ca pe unul de cumpărare "ieftin". Suntem încă în mijlocul ciclului de creştere şi cred că inflaţia în creştere va duce la alocarea mai multor bani către acţiuni şi cripto", a adăugat el.

Între timp, produsele bazate pe Ethereum au înregistrat intrări pentru a cincea săptămână consecutivă, cu 23 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici